Immaterieel Erfgoed

De uitingen van het Hindoestaanse erfgoed, Holi en Divali, zijn van universele waarde (als o.a. gelijkheid, respect, delen van tradities, mensenrechten, verbroedering) die willen wij toekomst geven! Het erfgoed is levend, het helpt ons onze eigen identiteit te behouden en deze te verbinden met de Nederlandse samenleving.

Tradities delen met alle medelanders, is een belangrijk democratische waarde. Borgen van de Hindoestaanse diversiteit in Nederland en het uitdragen van de universele kernwaarden (als gelijkheid, positiviteit) verbinden onze samenleving. Het Holi- en Divalifeest zijn begonnen als uitingen van de Hindoestaanse identiteit in Nederland maar zijn inmiddels een breed gedragen en herkenbaar erfgoed, dat verder gaat dan alleen de Hindoestaanse gemeenschap. Het is ‘levend erfgoed’, dat generaties op generaties doorgegeven wordt door de Hindoestanen en al meer dan vele eeuwen en over drie continenten vanuit: Azië/India, Zuid-Amerika/Suriname en nu Europa/Nederland wordt gevierd.

 

Het karakter van Holi en Divali past uitstekend bij de waarden en normen van Nederland. Het is als levend immaterieel erfgoed verbindend van karakter, het is identiteitsvormend en geeft uiting aan de cultuur van Hindoestanen in Nederland.

Holi en Divali zijn écht Rotterdams Erfgoed.

Holi staat ingeschreven op de netwerklijst van de landelijke immateriële erfgoed Nederland organisatie. Wij zijn hier erg trots op.

Meedoen met het behoud van ons immaterieel erfgoed? Neem dan contact met ons op.