APNA betekent eigen 

APNA betekent eigen. U bent APNA, Wij zijn APNA en samen zijn wij sinds 1996, APNA.

APNA is een maatschappelijke Hindoestaanse overkoepelende organisatie in het Rotterdam-Rijnmond gebied. Wij zetten ons al vele tientallen jaren in voor behoud van maatschappelijke waarden en culturele diversiteit. Onze mooie Nederlands samenleving versterken, zonder onze eigen identiteit uit het oog te verliezen. Met onze tradities en door onze rijke cultuur kunnen wij de samenleving verrijken. Uitgangspunt hierbij is altijd dat het ook moet passen in de tijdsgeest en dat het verbindend moet zijn. Wij geloven erin dat culturele uitingen over tijd veranderen door invloeden van buiten en maatschappelijke context. Vanuit dit besef opereren wij. Wij behouden de essentie van onze hoogtijdagen (ons immaterieel erfgoed) en passen dit in, in de maatschappelijke context van vandaag.
U bent APNA, Wij zijn APNA!

Onze missie
Is het creëren van verbondenheid met de mede stadsburger en andere culturen ongeacht hun religieuze, etnische of sociale achtergrond en leeftijd, door ons immaterieel erfgoed te delen. Bij onze activiteiten geven we de universele boodschap af, namelijk: verbroedering, gelijkheid, ondernemerschap, geweldloze samenleving, integratie, participatie, emancipatie en vooral verbondenheid. Al onze activiteiten zijn toegankelijk voor eenieder, zonder enig onderscheid. Dit is ons bestaansrecht, onze identiteit!

Onze visie

“…Inspired by Culture, Powered by APNA…”

Geïnspireerd door Cultuur! Wij worden geïnspireerd en inspireren anderen door de kracht van ons immaterieel erfgoed: cultuur, traditie en familiewaarden. Dit komt tot uiting in onze activiteiten. In al onze activiteiten staat ook de familiesfeer centraal. Het gaat om deelname voor iedereen, van alle leeftijden en gezindte.

Ons doel
Onze doelstelling is gericht op het samenbrengen van de complexe combinatie van traditie en toekomst. Dit is wat wij doen, in het mooie Nederland. In alles wat wij doen staat het delen van kennis, kunst en cultuur centraal. Dit geïnspireerd door de combinatie tussen traditie en toekomst. Wij brengen dit samen voor alle generaties.  

Tijdens onze activiteiten zijn er vaak vier generaties, in familieverband, aanwezig die samen uiting geven aan één van onze culturele waarden. Dit is uniek en wordt in het leven gehouden door informatie, educatie en communicatie. Het delen van kennis, kunst en cultuur zijn belangrijke elementen van onze stichting. Wij geloven in een verbonden wereld.  

Ons credo luidt dan ook:
“De wereld is één grote familie”

Zie ook de pagina over immateriële erfgoed en lees hier welke (h)erkenning er is voor de Hindoestaanse hoogtijdagen.